fbpx
Selecteer een pagina

De Nederlandse Tafeltennisbond zet zich in om sport in Nederland inclusief te maken. We volgen hierin de visie van NOC*NSF. Zo kan ieder persoon, ook voor wie deelnemen aan sport niet vanzelfsprekend is, sporten bij een club die bij hem of haar past. Het lidmaatschap van de NTTB en de verenigingen staat open voor iedereen.

Man, vrouw, non-binair?

Traditioneel kende onze ledenadministratie het onderscheid man/vrouw. Vanaf 2022 is het mogelijk om als non-binair geregistreerd te staan in het NTTB Administratie Systeem (NAS). Dit geldt zowel voor nieuwe als bestaande leden. De ledenadministrateur kan een non-binair lid als zodanig in NAS aanmelden (of wijzigen) bij de NTTB.

Welke gevolgen zijn er?

  • De speler kan meedoen aan alle competities, behalve de (landelijke) damescompetitie.
  • De speler kan meedoen aan alle toernooien.
  • Als er sprake is van een aparte klasse voor meisjes/dames, dan doet een non-binair lid mee bij de jongens/heren.
  • Let op: een wijziging van gender in NAS kan gevolgen hebben voor competities/toernooien. Doe dit per 1 januari of per 1 juli.
  • Wij controleren geen paspoorten maar gaan uit van de eigen opgave en adviseren de verenigingen hetzelfde te doen. Iemand die nog geen non-binair paspoort heeft maar zichzelf als zodanig identificeert, kan in tafeltennis zichzelf zijn zonder bewijs te moeten overleggen.

 

Meer algemene tips, adviezen, vragen en antwoorden over dit onderwerp, voor zowel verenigingen als voor spelers, vind je op de site van NOC*NSF.