fbpx
Selecteer een pagina

Van 1 tot en met 5 maart organiseren we het digitale NTTB tafeltennis ledencongres. Op vrijdag 5 maart staan er op de slotdag drie gevarieerde webinars op het programma. In de laatste sessies is er aandacht voor mentale training, technische en tactische aandachtspunten en OldStars tafeltennis.

1. De interessante wereld van de mentale training voor jou als JEUGDspeler van 16.00 tot 17.30 uur.
2. Naar een wedstrijd kijken vanuit een technisch-tactisch oogpunt van 19.00 tot 20.30 uur.
3. Introductieworkshop OldStars tafeltennis van 19.30 tot 21.00 uur,

Schrijf je hier in voor deze of andere workshops!

 

Lees hieronder alle informatie over de workshops en bekijk ook het volledige programma.

 

 

 

De interessante wereld van de mentale training voor jou als JEUGDspeler

Je tafeltennist al een paar jaar en je bent het steeds leuker gaan vinden. Na een tijdje ging je ook wedstrijden spelen. Je ouders gaan vaak mee om te rijden en zijn dan ook de coach bij de
wedstrijden. Eigenlijk gaat het tafeltennis steeds beter. Maar op bepaalde momenten speel je niet meer zo goed als je gewend bent. Soms gebeurt er iets in de zaal waardoor je afgeleid bent. Soms zijn wedstrijden heel spannend. Soms vind je wedstrijden heel belangrijk, omdat je kampioen kunt worden bijvoorbeeld. En je merkt dat je op die momenten niet meer de ballen kunt slaan die je anders slaat. En daar baal je van. Je ouders vinden dat ook vervelend en willen je dan graag helpen, maar weten ook niet precies wat ze moeten doen.

In deze workshop geeft Jeugdbondscoach Titus Damsma zowel de spelers als de ouders praktische uitleg over wat er gebeurt en praktische tips over wat je dan kunt doen. Hij gaat iets vertellen over wat concentratie precies is en hoe je die kunt verbeteren. Hoe je beter rustig kunt blijven als je heel spannende wedstrijden speelt. En hoe je deze dingen gemakkelijk kunt trainen.

Naar een wedstrijd kijken vanuit een technisch-tactisch oogpunt

Het belangrijkste in een wedstrijd is om als speler en coach een positieve insteek te hebben en om daarop te coachen. Voor wie nou ook eens meer wil weten over hoe je een wedstrijd vanuit een
meer technisch-tactisch oogpunt kunt ‘lezen’ is deze workshop er een om niet te missen. Samen met de deelnemers gaan we wedstrijdbeelden van jeugdspelers bekijken en stilstaan bij de vraag: wat zie je en wat zou je daar als speler of coach mee kunnen doen?

Thomas Groenevelt en Martijn Spithoven zijn beiden TT4-trainers en werken al vele jaren met jeugdspelers in zowel trainingen, wedstrijden als toernooien. De workshop is praktisch van insteek en voorzien van nuttige handvatten op het gebied van techniek en tactiek waar iedere deelnemer na afloop weer mee verder kan. Je hoeft ook niet als trainer al actief te zijn. Iedere jeugdspeler en iedereen die wel eens coacht is meer dan welkom om aan te sluiten!

Introductie workshop OldStars tafeltennis

Oldstars tafeltennis is in 2019 door het Nationaal Ouderenfonds en de NTTB gelanceerd en momenteel bij 3 pilot-verenigingen actief. OldStars tafeltennis is onderdeel van het programma
OldStars Sport van het Ouderenfonds en wordt mogelijk gemaakt door Menzis en van Boxtel. Ook benieuwd naar wat er nodig is om OldStars tafeltennis binnen jouw verenigingen op te starten? Wat erbij komt kijken? Wat de ervaringen zijn en welke aandachtspunten er liggen?

Samen met het Nationaal Ouderenfonds willen wij ons inzetten om senioren op een laagdrempelige en veilige manier (volgens de Athletic Skills Methode) aan het bewegen te krijgen.

Tijdens deze workshop gaan we met de verenigingen in gesprek om nieuwe OldStars tafeltennis initiatieven op te zetten.