fbpx
Selecteer een pagina

CTO: het onderwijs

Niet voor niets is voor het onderwijs binnen een CTO een belangrijke plaats gereserveerd. De sporters worden klaargestoomd voor het leven als topsporter maar ook voor het leven daarna. Het onderwijs speelt hier een belangrijke rol in. Het CTO heeft alles in het werk gesteld de combinatie topsport-onderwijs zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Bij deze samenwerking zijn verschillende onderwijsinstellingen betrokken. De sporter is in staat zijn gehele beroepsopleiding van middelbare school tot en met de hogeschool of universiteit te volgen bij organisaties die verbonden zijn aan het CTO.

Het CTO stelt begeleiding beschikbaar die de brug slaat tussen de sporter en het onderwijs aan de ene kant en zijn sport specifieke begeleiding aan de andere kant. Er is studieondersteuning die op Papendal zelf plaatsvindt.

Binnen het CTO kan er georganiseerd gereisd worden naar de onderwijsinstellingen. De sporter kan deelnemen aan het vervoersproject dat in samenwerking met NOC*NSF en het Arnhems taxibedrijf Linsen is opgezet.

Aangesloten scholen

het Beekdal Lyceum (LOOT-school in Arnhem),

het Rijn IJssel College

Hogeschool Arnhem/Nijmegen

Katholieke Universiteit Nijmegen

Johan Cruyff College