fbpx
Selecteer een pagina

 

Play-offs en play-downs

 

In de periode van augustus tot en met maart wordt een hele competitie gespeeld. In deze hele competitie worden in alle wedstrijden zes enkelspelen gespeeld. Na deze hele competitie wordt er een stand opgemaakt. De hoogst geëindigde vier teams spelen in de periode van eind maart/begin april tot en met mei de play-offs om het landskampioenschap. De vier laagst geëindigde teams spelen in dezelfde periode de play-downs om degradatie naar de 1e divisie.

Speelschema play-offs en play-downs

A – Y
B – X
C – Z
A – X
B – Y

In de play-offs en play-downs wordt na het tweede enkelspel een pauze van 15 minuten gehouden. Een competitiewedstrijd in de play-offs of de play-downs is beslist zodra één van beide teams 3 enkelspelen heeft gewonnen.

Play-offs
De vier hoogst geëindigde teams spelen in de periode van maart tot en met mei de play-offs om het landskampioenschap.

Schema halve finales
Nummer 1 – nummer 4
Nummer 2 – nummer 3
In de halve finale spelen de teams zowel een thuis- als uitwedstrijd. Indien beide teams één wedstrijd winnen wordt een derde wedstrijd gespeeld. Het team dat in de hele competitie het hoogst geëindigd is (de nummer 1 en nummer 2) speelt de 2e en de eventuele 3e wedstrijd thuis.

De winnaars van de halve finale spelen één competitiewedstrijd op neutraal terrein tegen elkaar om het landskampioenschap.

Play-downs
De laagst geëindigde vier teams spelen in de periode van maart tot en met mei de play-downs om degradatie naar de 1e divisie.

Schema halve finales
Nummer 5 – nummer 8
Nummer 6 – nummer 7
In de halve finale spelen de teams zowel een thuis- als uitwedstrijd. Indien beide teams één wedstrijd winnen wordt een derde wedstrijd gespeeld. Het team dat in de hele competitie het hoogst is geëindigd (de nummer 5 en nummer 6) speelt de 2e en eventueel 3e wedstrijd thuis.

De verliezers van de halve finale spelen één competitiewedstrijd op neutraal terrein tegen elkaar om directe degradatie naar de 1e divisie. De verliezer van deze competitiewedstrijd degradeert direct naar de 1e divisie, de winnaar speelt tegen de verliezer van de finalewedstrijd van de 1e divisie.