fbpx
Selecteer een pagina

Agenda

sep
26
za
Goedenavond Nederland
sep 26 @ 7:30 am – 9:00 am

Goedenavond Nederland
Sporten kun je altijd, dus ook ’s avonds. Op zaterdagavond 26 september worden daarom in heel Europa (de Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese Week van de Sport) sportactiviteiten georganiseerd onder de noemer ‘BeActive Night’.

In Nederland organiseren we Goedenavond Nederland: een work-out in het teken van aangepast sporten. Deze work-out staat onder leiding van oud-atlete Olga Commandeur, bekend van het tv-programma Nederland in Beweging en Lienke de Jong, founder van Dear Good Morning. Vanuit huis kun je meedoen met de grootste online work-out van Nederland en ervaren hoe het voelt om te sporten met én zonder een beperking. Dus kun jij tien keer blind hooghouden of opdrukken met één hand? Doe mee, zaterdag 26 september om 19.30, live via de kanalen van NOC*NSF op Instagram, Facebook en Youtube!

Wat is de Europese BeActive Night?
Elke dag van de Europese Week van de Sport heeft een thema. Op zaterdag 26 september is dat #BeActive Night. Het doel van dit avondvullende evenement is duidelijk: laten zien dat het niet uitmaakt op welk tijdstip of op welke plek je gaat sporten, want er is voor elke Europeaan altijd gelegenheid om te bewegen. “De #BeActive Night zorgt voor verbinding, omdat de deelnemers zich onderdeel van een grotere gebeurtenis voelen,” zo vult Herbert Wolff, directeur Internationale Relatief van NOC*NSF, aan. “In 2015 deden vijf miljoen mensen mee aan de eerste editie van de Europese Week van de Sport, vorig jaar waren dat er ruim vijftien miljoen. Zij deden mee aan ruim 28.000 evenementen. Dat zijn natuurlijk geweldige cijfers, maar een week sporten om er vervolgens weer 51 weken te gaan wachten is niet wat we willen. Een week is ook dit jaar wel weer genoeg om naast de boodschap ook iets teweeg te brengen. Daar gaan we met elkaar dus weer voor!”

De Europese Week van de Sport is een initiatief van de Europese Commissie, terwijl de NOC*NSF Nationale Sportweek wordt gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Samen kunnen we Europa inspireren om meer te bewegen! Let’s #BeActive!

Kijk voor meer informatie op www.ec.europa.eu/sport/week

Live Chat

okt
2
vr
Week van de Scheidsrechter
okt 2 – okt 11 hele dag

Zonder scheids geen wedstrijd! In de jaarlijks in oktober terugkerende Week van de Scheidsrechter geven we onze scheidsrechters de waardering die ze verdienen.

Als bond roepen we onze clubs en leden nadrukkelijk op hun officials tijdens die week in het zonnetje te zetten. Zo’n blijk van waardering geeft extra motivatie en energie én kan leden die nog niet fluiten een zetje geven richting een beginnerscursus. Goede redenen om mee te doen dus! Wil je jullie officials én club een groter podium geven, dan deel je jullie acties tijdens de week op social media met #scheidsbedankt. In 2020 is de Week van de Scheidsrechter van vrijdag 2 t/m zondag 11 oktober. Zet hem vast in de clubagenda!

Inspiratiesessies
Tijdens de Week van de Scheidsrechter vind je meer informatie bij NOC*NSF Daarnaast vind je op de Social Media-kanalen berichtjes met #scheidsbedankt en #jurybedankt. NOC*NSF organiseert gedurende vier avonden een inspiratiesessie over het programma 4 Inzichten voor de Moderne Scheidsrechter (ook voor juryleden en andere officials!). Zie hieronder de data en de aanvangstijden. Ná aanmelding en ongeveer een dag voor het door jou gekozen webinar ontvang je de toegangslink. De docent is Sander de Brito Roque, hoofddocent arbitrageopleidingen bij de KNVB en zelf topscheidsrechter in de tweede divisie van de KNVB. De webinars zijn geschikt voor scheidsrechters, juryleden en andere officials op bondsniveau. Voor verenigingsscheidsrechters zijn er twee webinars in de Nationale Sportweek (18-27 september).

Klik op het webinar van de door jou gewenste datum en schrijf je meteen in!

nov
5
do
Dutch Open Para Training camp (geanuleerd) @ Pagedal
nov 5 – nov 8 hele dag

Er komt definitief geen alternatieve Dutch Open Para in november 2020 in verband met corona. De NTTB heeft deze beslissing gemaakt na overleg met onder meer de Internationale Tafeltennisbond en NOC*NSF. Wel wordt er gekeken of er een internationaal trainingskamp kan plaatsvinden in Stadskanaal in de periode van 5 tot en met 8 november. Lees verder in het bericht hieronder.

Geen alternatieve Dutch Open Para 2020

 

mrt
20
za
Para Ranglijst Toernooi Duiven
mrt 20 @ 7:46 am – 8:46 am

Het Para Ranglijst Toernooi Duiven wordt gespeeld op 20 maart 2021.

mei
9
zo
NJK Para
mei 9 @ 7:54 am – 8:54 am

Het NJK Para wordt gespeeld op 9 mei 2021.

mei
29
za
NK Paratafeltennis
mei 29 @ 7:57 am – 8:57 am

NK Paratafeltennis op 29 mei 2020.

jun
11
vr
Special Olympics Nationale Spelen Den Haag @ Den Haag
jun 11 – jun 13 hele dag

Den Haag had in juni 2020 het toneel moeten zijn voor ruim 2.000 Nederlandse sporters met een verstandelijke beperking. Vanwege de COVID-19 (coronavirus) maatregelen werden de Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 dit jaar helaas afgelast. De Nationale Spelen zijn nu officieel verplaatst naar 11 tot en met 13 juni 2021, als de maatregelen van het kabinet dat tegen die tijd ook toelaten. Dat maakte Sportwethouder Hilbert Bredemeijer bekend tijdens de eerste online editie van Unified Moves van Special Olympics Nederland.

Over de Special Olympics
De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland.Tijdens de Nationale Spelen wordt Den Haag bezocht door ruim 2.000 sporters en 750 begeleiders. Drie dagen lang worden in Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en andere Haagse sportaccommodaties wedstrijden georganiseerd in maar liefst achttien takken van sport. De Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2021 vindt plaats van 11, 12, 13 juni 2021. Ga voor meer informatie naar www.specialolympics2020.nl.