Tafeltennis vitaal

Bettine Vriesekoop gaat zich voor de Tafeltennisbond inzetten om de tafeltennissport te promoten. Het promoten van de tafeltennissport gebeurt vooral aan de basis. Zij doet dit bij verenigingen, maar bijvoorbeeld ook bij bedrijven en ouderenorganisaties. Daarmee is Bettine Vriesekoop de ambassadeur van tafeltennis in Nederland, om nieuwe doelgroepen te bereiken.

Foto: 2e Europese titel EK 1992 Stuttgart

In het nieuwe beleidsplan van de NTTB: “Tafeltennis beweegt” is veel aandacht voor vitaliteit. Tafeltennis is een sport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat racketsporten, waaronder tafeltennis, bijdragen aan een langer en gezonder levensperspectief. Maar tafeltennis is vooral een sport waar veel mensen plezier aan beleven. En dat is juist wat Bettine wil en kan overbrengen aan met name de groep mensen die nog niet actief tafeltennist.

Bettine gaat zich inzetten voor projecten op het gebied van tafeltennis & gezondheid en bedrijfstafeltennis. Deze projecten passen uitstekend in het beleidsplan 2017+ van de NTTB.

De projecten zullen gefaseerd worden uitgevoerd. Als eerste starten we met het project tafeltennis en gezondheid. Later komen andere projecten in beeld. Hiervoor is gekozen om een focus aan te brengen. We willen voorkomen dat er teveel projecten tegelijk worden opgezet en uitgevoerd.

 Bettine Vriesekoop in actie tijdens de Olympische Spelen van 1992