Op donderdagavond 14 september organiseert NLcoach in Nieuwegein de themabijeenkomst ‘Op zoek naar motivationele drijfveren’. De avond begint om 18.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De avond staat onder leiding van Bennie Douwes (ActionType-practioner en seniordocent aan de ActionType Academy Nederland)

Inhoud:

Hoe motiveer jij jouw sporters? Om met veel toewijding te sporten en veranderingsprocessen te bewerkstelligen is het inspireren vanuit en inspelen op de individuele drijfveren van jouw sporters een groot goed. Ze leggen de individuele voorwaarden voor gemotiveerd handelen bloot en helpen jou als trainer-coach de juiste snaar te raken. In praktische zin gaat het om de communicatie, omgeving en triggers die ze nodig hebben en hoe je die in zowel een één op één als een groepssetting kunt leveren. Er worden vijf verschillende diepe  drijfveren herkend met elk hun intrinsieke en extrinsieke variant. Wellicht de meest herkenbare ervaringen in dat opzicht zijn de verschillen tussen sporters met competitie als drijfveer versus degenen waarvoor dat relatie is. In plaats van wedijveren met anderen gaat het voor sporters met relatie als drijfveer hoofdzakelijk om plezierig samenwerken, genieten en teamgeest. Ze kunnen uitgroeien tot uiterst competitieve sporters maar dan wel langs de weg waarin de behoeften van hun drijfveer voldoende worden gevoed.

In deze themabijeenkomst wordt gedemonstreerd hoe de diepe drijfveren en daarmee de motivatiebehoefte via de lichaam-geest verbinding kunnen worden achterhaald en hoe het inspelen op de individuele drijfveren in de praktijk werkt.

Wil je nog meer verdieping dan kun je de cursus Diepe Motivationele Drijfveren in december volgen.

Docent:

Bennie Douwes is ActionType-practioner en seniordocent aan de ActionType Academy Nederland. Als sportinnovator bouwt hij mede met behulp van de ActionType benadering aan de praktische vertaalslag van nieuwe concepten en inzichten. Daarnaast werkt hij samen met Peter Murphy in diverse topsport- en talentontwikkelingstrajecten achter de schermen in de rol van coach voor de coach als performance adviseur.

Licentiepunten:
  • NTTB: 1 punt
Kosten:
  • € 45,- (excl. 21% BTW) voor leden van NLcoach
  • € 75,-  (excl. 21% BTW) voor niet-leden van NLcoach
Inschrijven:
Om je in te schrijven moet je eerst inloggen of registreren. Na inlog of registratie verschijnt voor jou het juiste tarief (leden of niet-leden prijs) en kun je inschrijven. Ben je al ingelogd? Dan verschijnt direct het juiste tarief.

Annuleren:
Indien je onverhoopt verhinderd bent deel te nemen kan iemand anders te allen tijde jouw plaats innemen. Bij annulering tussen vier en twee weken voor de start van de bijeenkomst betaal je € 27,50 annuleringskosten. Bij annulering binnen twee weken voor de start van de bijeenkomst wordt de volledige deelnameprijs in rekening gebracht. Plaatsvervanging en annulering dienen schriftelijk te gebeuren.
 

Het bericht Themabijeenkomst ‘Op zoek naar motivationele drijfveren’ (14 september in Nieuwegein) verscheen eerst op NLcoach.