Op woensdagavond 29 maart organiseert NLcoach in Nieuwegein de themabijeenkomst  ‘De rol van slaap bij het behalen van prestaties’. De avond begint om 18.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De avond staat onder leiding van Pons Jan Vermeer.

INHOUDDOCENTLICENTIEPUNTENKOSTENLICENTIEPUNTENINSCHRIJVENANNULEREN
Inhoud:
De kwaliteit van slaap is ongelooflijk belangrijk om optimale prestaties neer te zetten. De belastbaarheid en het herstel van sporters is sterk afhankelijk van hoe serieus de sporter omgaat met zijn/haar slaap. Goed slapen geeft meetbare resultaten als: Fysiek sneller hersteld, beter motorische vaardigheden leren, langer kunnen focussen en emotioneel stabieler zijn.

Deze themabijeenkomst heeft als doel inzicht te geven in het fenomeen slaap en hoe een praktische invulling te geven aan een betere kwaliteit slaap. Waar liggen mogelijkheden en wat zijn de bedreigingen van onze slaap (hoe krijg ik een sporter gemotiveerd om slapen serieus te nemen?), welke slaaprituelen zou je kunnen ontwikkelen en wat doen ontspanningsoefeningen en wat is de invloed van smartphones, tablets enz.

Docent:

Deze themabijeenkomst wordt verzorgd door Pons Jan Vermeer

Pons Jan Vermeer is coach/trainer voor verschillende doelgroepen. Zijn interesse ligt in alles wat de prestaties en balans van mensen verbetert; fysiek, mentaal en emotioneel. Hij begeleidt een tiental topsporters op mentaal gebied en is adviseur van diverse topclubs. Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband noemt hem een van de toonaangevende slaapspecialisten in Nederland!

Pons-Jan heeft zich de afgelopen jaren veel verdiept in de functie en achtergrond van slapen en de mogelijkheden om dit te optimaliseren. In het kader daarvan heeft hij onder andere bij de politie specifieke trainingen gegeven met het oog op de nachtdiensten. Ook verzorgt hij trainingen voor bedrijven als ING, Nationale Nederlanden, TNO en VGZ. Recent heeft hij alle ouders van voetbaltalenten van de Feyenoord-opleiding geïnspireerd op het gebied van slaap en topsport.

Licentiepunten:

 • KNHS: 35 theoriepunten
 • KNSB: 3 punten
 • KNGU: 2 punten
 • KNZB: 1 punt
 • KNLTB: 2 PO (B+C licentie)
 • NBB: BT2: 3 punten, BT3: 4 punten, BT4: 5 punten
 • Atletiekunie: 2 punten (niveau 4)
 • KNWU: 2 punten
Kosten:

 • € 45,- (excl. 21% BTW) voor leden van NLcoach (Pro leden mogen 1x per jaar gratis aan een themabijeenkomst deelnemen)
 • € 70,-  (excl. 21% BTW) voor niet-leden van NLcoach
 • € 95,-  (excl. 21% BTW) voor niet-leden van NLcoach (incl. een Basis Lidmaatschap voor één jaar)
Licentiepunten:
 • JBN: erkent deelname  als coachlicentiewaardige scholing
Inschrijven:
Om je in te schrijven moet je eerst inloggen of registreren (zie rechterkolom op deze pagina). Na inlog of registratie verschijnt voor jou het juiste tarief (leden of niet-leden prijs) en kun je inschrijven. Ben je al ingelogd? Dan verschijnt direct het juiste tarief. Ben jij Pro Lid, dan kun jij je ontvangen kortingscode (eenmalig) gebruiken, zodat deze themabijeenkomst voor jou gratis is.
Annuleren:
Indien je onverhoopt verhinderd bent deel te nemen kan iemand anders te allen tijde jouw plaats innemen. Bij annulering tussen vier en twee weken voor de start van de bijeenkomst betaal je € 27,50 annuleringskosten. Bij annulering binnen twee weken voor de start van de bijeenkomst wordt de volledige deelnameprijs in rekening gebracht. Plaatsvervanging en annulering dienen schriftelijk te gebeuren.

Het bericht Themabijeenkomst ‘De rol van ‘Slaap’ bij het behalen van prestaties’ (29 maart in Nieuwegein) verscheen eerst op NLcoach.