Locatie

Arnhem
Nederland
Inhoud:

Trainen van je brein
Trainers en coaches zijn dagelijks bezig om sporters en teams op het fysieke-, technische- en tactische vlak te trainen. Echter zijn nog maar weinig trainers en coaches bezig met ‘breintraining’. Tijdens deze cursus gaan we in op een beproefde methode om aan breintraining te doen; Imagery (ook wel visualiseren genoemd). Visualisatie is een trainingsvorm die een uiterst positief effect heeft op het behalen van prestaties en om leerprocessen te versnellen. In deze cursus leer je van Afke van de Wouw wat visualisatie is, welke effecten het heeft, welke methoden er zijn en hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan. Deze cursus is een absolute must voor iedere trainer-coach die meer kennis, inzicht en vaardigheden wil krijgen om breintraining te integreren in zijn/haar dagelijkse praktijk.

Twee bijeenkomsten
Tijdens de eerste bijeenkomst gaan we in op wat imagery is en hoe het werkt. Dit ga je ook zelf ter plekke ervaren. Daarnaast leer je hoe je de imagery training het beste kunt opbouwen en waar en wanneer je dit het beste kunt doen.

Tijdens de tweede bijeenkomst wordt duidelijk hoe imagery bijdraagt aan betere prestaties en sneller herstel. Daarnaast wordt duidelijk hoe imagery opgenomen kan worden in het revalidatie proces van geblesseerde sporters.

Docent:

Deze cursus wordt verzorgd door Afke van de Wouw.
Van jongst af aan is Afke al geïnteresseerd in mensen en hun beweegredenen. Om die reden heeft zij begin jaren 90 gekozen voor de opleiding fysiotherapie. Tijdens deze studie fysiotherapie zette zij ook haar eerste stappen in de sportwereld: zij werd fysiotherapeut van voetbalteams. In de fysiotherapie is de aandacht vooral gericht op het houdings- en bewegingsapparaat. Zij raakte echter steeds meer geïnteresseerd in wat er zich in het hoofd afspeelt. Om die reden is zij Bewegingswetenschappen gaan studeren met als hoofdrichting Sportpsychologie Bij beide opleidingen miste zij echter de holistische blik. Omdat zij in beide vakgebieden een achtergrond heeft, kan zij de kennis van beide combineren. Het wordt daardoor voor haar makkelijker om het totaalplaatje van de speler te zien en haar begeleiding daarop af te stemmen. Verder ziet zij de (sport)psychologische kant als een onderdeel van de prestatie. Net zoals kracht, conditie en techniek. Dit betekent dat je ook dit onderdeel structureel en systematisch dient te trainen om tot optimale prestaties te kunnen komen.

Werkervaring
Vitesse, FC Utrecht, FC Twente, VVV Venlo, NOC*NSF, KNHB, KNWU, Nevobo, NSkiV, World Football Academy, Bogtstra & Kempers, Van Praag Instituut, NLcoach, Bordercross, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Rotterdam, Haagsche Hogeschool, Larensche Mixed Hockey Club, SO Soest, Medicort e.a.

Educatie

 • Vrije Universiteit Amsterdam Faculteit Bewegingswetenschappen, hoofdrichting Sportpsychologie, nevenrichting inspanningspsychologie
 • European Masters Degree in Sport & Exercise Psychology
 • Docentenopleiding voor Hoger Beroepsonderwijs
 • Hogeschool Utrecht Faculteit gezondheidszorg, opleiding Fysiotherapie
 • NLP Practitioner van het Nederlands Trainingsinstituut voor Neuro- inguïstisch Programmeren (NTI-NLP)
 • Haptonomie in de sport van Synergos
 • Praktisch Coachen in Sport met Action Type door Peter Murphy, Jan Huijbers en Dick Otter
 • Young Talent Development Indicator door Sports Talent Academy
 • Therapeutic Touch door Van Praag Instituut
 • Yoga opleiding door Saswitha
Licentiepunten:
 • NTTB: 2 punten (1 punt per dagdeel)
Kosten:
 • € 120,- (excl. 21% BTW) voor leden van NLcoach (Pro leden mogen 1 x per jaar gratis aan een cursus van 2 of 3 avonden deelnemen. Gebruik bij inschrijven hiervoor de ontvangen kortingscode.)
 • € 195,-  (excl. 21% BTW) voor niet-leden van NLcoach (incl. een Basis Lidmaatschap van NLcoach voor één jaar)

Het maximaal aantal deelnemers is 20 personen.

Inschrijven:
Om je in te schrijven moet je eerst inloggen of registreren (zie rechterkolom op deze pagina). Na inlog of registratie verschijnt voor jou het juiste tarief (leden of niet-leden prijs) en kun je inschrijven. Ben je al ingelogd? Dan verschijnt direct het juiste tarief.
 
Annuleren:
Indien je onverhoopt verhinderd bent deel te nemen kan iemand anders te allen tijde jouw plaats innemen. Bij annulering tussen vier en twee weken voor de start van de bijeenkomst betaal je € 27,50 annuleringskosten. Bij annulering binnen twee weken voor de start van de bijeenkomst wordt de volledige deelnameprijs in rekening gebracht. Plaatsvervanging en annulering dienen schriftelijk te gebeuren.

Het bericht NIEUW: Cursus ‘Trainen van je brein d.m.v. imagery’ door Afke van de Wouw (2 cursusavonden: 18 en 25 september in Arnhem) verscheen eerst op NLcoach.