Selecteer een pagina
Wanneer:
januari 12, 2020 @ 10:30 am – 4:30 pm
2020-01-12T10:30:00+01:00
2020-01-12T16:30:00+01:00
Waar:
Taverzo
VVTT Bijscholing Beginnende jeugdspelers in nieuwe TT2-opleiding @ Taverzo

Op zondag 12 januari 2020 organiseert de VVTT een bijscholing. Deze zal gaan over het geven van training aan beginnende jeugdleden: over creatieve oefenvormen en hoe je aan een jeugdgroep leiding geeft. De bijscholing zal plaatsvinden in de accommodatie van Taverzo, Willem Alexander Plantsoen 4 en duurt van 10:30 tot 16:30 uur. Alle tafeltennistrainers die met beginnende jeugd te maken hebben mogen dit niet missen.

Nieuwe opleiding TT2
Deze bijscholing staat niet op zichzelf. Op dit moment wordt de inhoud van de huidige opleiding Tafeltennistrainer-2 herzien. Waar in de ‘oude’ opleiding de nadruk lag op de opleiding tot assistent-trainer ligt in de ‘nieuwe’ opleiding de focus op het trainen en coachen van beginnende jeugdleden. Bij de herziening worden ook gebruik gemaakt van Table Stars Challenge die zich ook richt op de eerste periode van jonge tafeltennissers op de vereniging.

Als het aankomt op ledenwerving en de inzet van creativiteit, dan kom je uit bij MJ Tafeltennis. Jeroen Kuijt en Mark Mulder zullen het eerste deel van deze bijeenkomst verzorgen; daarin zullen zij samen met de deelnemers onderzoeken hoe je een speelse en op de leeftijd afgestemde training kunt geven. Het tweede deel wordt verzorgd door Marnik Gommers en Luc Janssen: zij hebben de nieuwe insteek voor de TT2-opleiding vorm gegeven en verzorgen op dit moment in de afdeling West de allereerste pilotopleiding Tafeltennistrainer-2 . Hun bijdrage zal met name gaan over de 4 fases die centraal staan in de nieuwe opleiding: enthousiasmeren (1), ontdekken en juichen (2), spelend leren spelen (3) en spelend leren trainen.

Alle informatie is te vinden op de site van de vvtt.